Usein Kysyttyä

Tuotteet

Kyllä. Kaikki P20-tuotesarjan tuotteet sisältävät UVA- ja UVB-suodattimia. Suodattimet kestävät hyvin valoa. Ne on valittu nimenomaan siksi, että ne antavat parhaan mahdollisen suojan auringon säteilyä vastaan.

Pakkausmerkinnöistä voit tarkistaa, antaako tuote UVA- ja UVB-suojan:

 

P20-aurinkotuotteissa on toinenkin UVA-symboli. Sen tähtien lukumäärä kertoo, mikä UVA-suojan taso on suhteessa UVB-suojaan.

P20-aurinkotuotteilla on 4–5 tähteä. Korkein luokitus on viisi tähteä. Kolmen tähden luokitus vastaa EU-suositustasoa eli kolmasosaa SPF-suojakertoimesta. Toisin sanoen P20-aurinkotuotteiden UVA-suojakerroin ylittää EU-suositustason.

Kyllä. P20-tuotteet ovat turvallisia jopa alle kolmivuotiaille. Kaikki ainesosat ovat kosmetiikassa yleisesti käytettäviä, eivätkä ne sisällä hajusteita tai väriaineita. Muista silti yleispätevä ohje: vauvoja ja pieniä lapsia ei saa altistaa suoralle auringonpaisteelle.

Kyllä. Kaikki P20-tuotteiden ainesosat ovat kosmetiikassa yleisesti käytettäviä, eivätkä ne sisällä hajusteita tai väriaineita.

P20-tuotetta ei tarvitse lisätä uimisen jälkeen, mikäli et ole hangannut ihoa voimakkaasti pyyhkeellä tai hikoillut paljon. P20 on luokiteltu ”erittäin vedenkestäväksi” – siis korkeimpaan mahdolliseen vedenkestävyyden luokkaan. Se antaa siis ylivertaisen suojan, vaikka olisit vedessä kauan.

P20-aurinkosuojan teho säilyy suihkun jälkeenkin, mikäli et ole käyttänyt saippuaa, pesusientä etkä hangannut ihoa voimakkaasti pyyhkeellä.

Kyllä. Odota 15 minuuttia P20-tuotteen levittämisen jälkeen, ennen kuin käytät muita tuotteita.

Monien aurinkosuojien tavoin P20-tuote saattaa värjätä tekstiilejä. Jotta niin ei kävisi, pese kätesi hyvin saippualla käytön jälkeen. Koske vaatteisiin, pyyhkeisiin tai muihin tekstiileihin vasta ihosi kuivuttua.

Useimmat tahrat lähtevät sekä valkoisista että värillisistä tekstiileistä, jos ne käsitellään alla kuvatulla tavalla ennen pesua. Jos vaate on jo pesty, tahranpoisto täytyy ehkä tehdä montakin kertaa. Vanhan tahran poisto on sitä vaikeampaa, mitä lämpimämpää pesuohjelmaa on käytetty.

Tahranpoisto:

Kaada denaturoitua alkoholia kulhoon.

Pane likainen tekstiilikohta kulhoon. Alkoholin on peitettävä tahra kokonaan.

Sekoita lusikalla noin 1 minuutin ajan.

Kuivaa tekstiili kahden paperipyyhkeen välissä.

Älä käytä valkaisuainetta (tahra voi muuttua vaaleanpunaiseksi).

Älä käytä samaa nestettä uudestaan. Tahran väri on liuennut siihen.

Toista käsittely tarvittaessa, kunnes saat tahran pois.

Tahran lähdettyä voit pestä tekstiilin siinä olevien pesuohjeiden mukaan.

Edellä kuvattua tahranpoistoa ei suositella nahka- ja mokkatuotteille.

SPF15: Alcohol Denat., C12-15 Alkyl Benzoate, Homosalate, Octocrylene, PPG-15 Stearyl Ether, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Cyclopentasiloxane, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer, Hydroxypropylcellulose.

SPF20: Alcohol Denat., C12-15 Alkyl Benzoate, Octocrylene, Homosalate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, PPG-15 Stearyl Ether, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer, Hydroxypropylcellulose.

SPF30: Alcohol Denat., C12-15 Alkyl Benzoate, Homosalate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Octocrylene, PPG-15 Stearyl Ether, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cyclopentasiloxane, Diethylhexyl Butamido Triazone, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer, Hydroxypropylcellulose.

SPF50: Alcohol Denat., Butyloctyl Salicylate, Homosalate, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Octocrylene, PPG-15 Stearyl Ether, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Diethylhexyl Butamido Triazone, Cyclopentasiloxane, Acrylates/Octylacrylamide Copolymer.

Neuvoja auringonottoon

Euroopassa haitallisen UV-säteilyn määrä on suurimmillaan huhtikuusta syyskuuhun. Jos UV-indeksi on yli 3, on suositeltavaa käyttää aurinkorasvaa. Pilviselläkin säällä jopa 80 prosenttia auringon haitallisesta UV-säteilystä tunkeutuu ihoosi.

Lumi, hiekka ja vesi heijastavat ja moninkertaistavat UV-säteilyä, joten ne lisäävät suojan tarvetta.

Auringon säteily voimistuu, mitä lähemmäs päiväntasaajaa mennään. Käytä siellä korkeaa suojakerrointa, vähintään SPF 30.

Pakkaukseen merkitty suojakerroin (SPF) kertoo, kuinka hyvin tuote suojaa UVB-säteiltä.

Mitä suurempi suojakerroin, sen parempi suoja. SPF 6 ja 10 tarkoittavat matalaa suojaa, SPF 15, 20 ja 25 keskitason suojaa, SPF 30 ja 50 korkeaa suojaa, ja SPF 50+ erittäin korkeaa suojaa. Kerroin on mitattu standardoidulla testillä.

Suojakertoimen valintaan vaikuttaa moni tekijä. Tärkein on oma ihotyyppisi. Siihen puolestaan vaikuttavat mm. ihonväri ennen auringonottoa, hiusten väri ja silmien väri. Ota huomioon myös se, missä päin maailmaa aiot käyttää tuotetta ja mihin vuodenaikaan. Lue ihotyypeistä lisää tästä.

Siihen vaikuttavat ihotyyppi, vuodenaika, maantieteellinen sijainti ja kellonaika. Tummahiuksiset ja -ihoiset voivat olla auringossa palamatta yleensä kauemmin kuin vaaleahiuksiset ja -ihoiset. Polttavien UVB-säteiden määrä on suurimmillaan kello 11–15. Mikäli sinun on pakko mennä ulos silloin, suojaudu voiteen lisäksi myös vaatetuksella (T-paita, hattu jne.). Muista, että lumi, vesi ja hiekka heijastavat aurinkoa. Ne siis lisäävät altistumistasi säteille. Selvitä oma ihotyyppisi tästä.

30-40 ml aurinkorasvaa riittää suojaamaan tehokkaasti aikuisen vartalon kokonaan. Suojaus unohtuu tyypillisesti niskasta, rinnan yläosasta ja jalkojen takaosista. Levitä tuote iholle 15 minuuttia ennen kuin menet ulos, jotta se suojaa auringolta alistuksen ensiminuuteista lähtien.

Aurinkosuojatuotteissa on UV-suodattimia, jotka absorboivat iholle haitallista auringonsäteilyä. Joidenkin suodattimien kemiallinen rakenne voi muuttua säteilyn vaikutuksesta, jolloin niiden suojaava vaikutus heikkenee.

Fotostabiili (eli valoa kestävä) suodatin kestää UV-altistusta paremmin, joten sen suojaustaso säilyy.

Laajaspektrisyys tarkoittaa tuotteen suojaavan sekä UVA:n (ikäännyttävien säteiden) että UVB:n (polttavien säteiden) haittavaikutuksilta. Laajaspektriseksi saa sanoa vain tuotetta, joka imee tai heijastaa vähintään 90 % UV-säteistä, joiden aallonpituus on 290–400 nanometriä.

Jos aurinkorasva on vedenkestävä, vedessä voi olla 2 x 20 minuuttia, ennen kuin tuotetta on lisättävä.

Jos aurinkorasva on erittäin vedenkestävä, sen antama suojaus kestää jopa 80 minuuttia. Tämä on korkein suojausluokitus.

P20 on todistetusti kestävämpi kuin ”erittäin vedenkestävä”, sillä sen suojaustaso pysyy korkeana jopa 80 minuutin vesialtistuksen jälkeen. Se on ainutlaatuista aurinkosuojatuotteelle.

Saat. Useissa tutkimuksissa on osoitettu, että D-vitamiinia muodostuu aurinkosuojatuotteita käyttävällä yhtä paljon tai enemmän kuin niillä, jotka eivät käytä suojatuotteita. UV-säteilyä ei voi torjua voiteilla sataprosenttisesti. Vähäinenkin altistuminen auringolle mahdollistaa riittävän D-vitamiinin muodostumisen. Vaikka käytät aurinkovoidetta ja pysyttelet varjossa, kehosi tuottaa D-vitamiinia kesäkuukausina.

Todennäköisesti kyllä. Tuotteen säilyttäminen ei kuitenkaan ole suositeltavaa, jos se on ollut mukanasi rannalla. Mikäli viime vuonna avattu pakkaus on ollut pimeässä ja viileässä, tuotetta voi käyttää, vaikka sitä olisi jäljellä aivan vähänkin. Jos voide haisee pahalle, hävitä se.

Ehkäise aurinkoihottuma vähentämällä aurinkoaltistustasi. Jos kuitenkin olet ulkona, ehkäise aurinkoihottumaa suojaavilla vaatteilla ja hyvällä aurinkotuotteella, joka sisältää sekä UVA- että UVB-suodattimia.

Levitä iholle melko paksu kerros aurinkorasvaa vähintään 15 minuuttia ennen aurinkoaltistusta.

Jos saat aurinkoihottuman, pysyttele ehdottomasti pois auringosta. Jos ihottumakohtaan kehittyy ekseema, saatat saada helpotusta antihistamiineista ja miedosta kortisonivoiteesta.